WEEGBREE, EEN GEZONDE LEEFOMGEVING

In Weegbree staat het welzijn van bewoners centraal, zowel binnen als buiten. Contact met je buren is zo gemaakt, wanneer je samen geniet van het buiten zijn. Rondom je woning geniet je van rust, ruimte en groen. En in je huis van optimaal wooncomfort.

STANDAARD HEEL DUURZAAM

De woningen in Weegbree worden gebouwd met oog op de toekomst: duurzaam en energiezuinig. Ze zijn gebouwd met duurzame materialen en zijn goed geïsoleerd. Dit betekent dat je lage energielasten hebt. De daken zijn voorzien van zonnepanelen
en de daken van de bergingen zijn groendaken.

 

OMGEVEN DOOR GROEN

Niet alleen de diversiteit in het woningaanbod, maar ook de groene omgeving is een belangrijke drager van Weegbree. Ervaar in je directe omgeving, je eigen tuin en het prachtige groen in de openbare ruimte zoals de boomsingels, het blotevoetenpad en de nieuwe speeltuin die dit jaar wordt aangelegd. Groen zorgt voor verbinding, buren ontmoeten elkaar, je ervaart rust en daardoor voelt het als een fijne plek om te leven.

 

NATUURINCLUSIEF

Natuurinclusief gaat over het integreren van ruimte en groen in de openbare ruimte aan de bebouwing. Insecten, vogels, vleermuizen, vlinders en kleine zoogdieren krijgen zo kans zich te vestigen. Zo verhogen wij de natuurlijke en stedelijke biodiversiteit. In bijna alle gevels van de woningen in Weegbree worden nestvoorzieningen aangebracht voor verschillende vogels zoals de huismus en de gierzwaluw. Zo maken wij het plan niet alleen voor mensen maar ook voor dieren interessant.

 

GEZONDE LEEFOMGEVING

Door een gezonde leefomgeving te creëren, dragen wij bij aan de oplossing van veel maatschappelijke vraagstukken. Wonen in Weegbree geeft antwoord op een groeiend bewustzijn dat we zelf kunnen bijdragen aan een betere en gezonde wereld. Door minder te verspillen, afval te scheiden, slim om te gaan met energieverbruik en door het groen te gebruiken voor rust en ontmoeting. Heijmans zorgt voor een mooie basis met als doel; het creëren van een gezonde leefomgeving in Weegbree.