ONTDEK DRACHTEN

Weegbree is met recht een unieke plek aan de rand van Drachten. Door de overgang van ‘stad’ naar land geniet je op deze locatie vol van de Friese landschappen, maar ook van alle faciliteiten van Drachten. En wist je dat Drachten met zijn circa 45.000 inwoners officieel een dorp is?

VRIJBURGH, EEN JONGE WIJK IN BLOEI

Houd je van natuur met het gemak van een supermarkt om de hoek? Dan is Weegbree ideaal. Het project is gelegen aan de noordzijde van Drachten in de wijk Vrijburgh; een jonge wijk in bloei. Voor een vers gebakken brood hoef je niet persé het centrum van Drachten in. Het winkelcentrum Noorderpoort met voorzieningen zoals een bakker, slager, drogist en twee supermarkten vind je in de wijk Noordoost, vlakbij Vrijburgh. De naastgelegen N31 zorgt voor een snelle verbinding naar de nabijgelegen dorpen en steden zoals Leeuwarden, Heerenveen en Groningen.

MIDDEN IN DE NATUUR

Ondanks al deze praktische faciliteiten woon je in een natuurrijke omgeving. De wijk geeft je een heerlijk dorpsgevoel en de rust van de natuur. In de zomer is het prima vertoeven aan het strandje en het blotenvoetenpad dat bekend staat als één van de vijf leukste blotevoetenpaden van Friesland.

Bij de ontwikkeling van Weegbree verliezen we de kwaliteit van het Friese landschap, het water en de natuur niet uit het oog. Het programma van woningen biedt voor ieder wat wils. Van vrijstaande- en twee-onder-één-kapwoningen tot levensloopbestendige- en rijwoningen.

DRACHTEN

Bereikbaarheid

Drachten, gelegen in het hart van Friesland, onderscheidt zich door zijn uitstekende bereikbaarheid. Via de A7 en A32 is Drachten goed verbonden met steden als Groningen en Leeuwarden.

Natuur

Drachten wordt omringd door een schilderachtig landschap, met uitgestrekte weilanden, pittoreske singellandschappen en weelderige bossen zoals het prachtige Beetsterzwaag Bos op korte afstand.

Voorzieningen

Drachten biedt een scala aan voorzieningen zoals een mix van boetieks en diverse eetgelegenheden, terwijl het Drachtster Ziekenhuis Nij Smellinghe garant staat voor hoogwaardige gezondheidszorg.

Cultureel

Drachten heeft veel te bieden op cultureel gebied, zoals diverse musea, theater De Lawei en het jaarlijks Drachtster Skûtsje-evenement.

Bekijk de exacte locatie op Google Maps.